design thinkers
k-12 education
[hero image]

Canterbury School

Campus Master Plan and Implementation

the backstory

A “mini master plan” in 2017 revealed an inventory of transformative possibilities on campus. The planning and design process was built on inclusivity, as a town road runs directly through Canterbury’s campus. Working with the town and the school, SLAM successfully completed the design of renovations to existing buildings on Canterbury School’s campus, design of a new Student Commons, Campus Square and Streetscape. 

at-a-glance

TYPE:
Campus Master Plan and Implementation
PRACTICE:
Architecture
Interior Design
Landscape Architecture
Structural Engineering
LOCATION:
New Milford, CT
STATUS:
Est. Completion 2020
SIZE:
22,000 SF (Student Commons)
INSIGHT

Canterbury School wanted a defined sense of arrival and new flexible, dedicated, student space. It was also important to leverage the beautiful pastoral views and honor the tradition and innovation of Canterbury’s history.

SOLUTION

The solution identified a series of priority projects, including a new Student Commons, Campus Square and Streetscape.

[image]

This was a “Mini-Master Plan” that utilized a quick programming and design charette with a follow-up report. We combined this with a Fundraising Phase to develop the priority projects and update our costs analysis.

 

IMPACT

related projects

[case study]
Fay School
Southborough, MA
[case study]
Hopkins School
New Haven, CT